ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΒΑΡΑ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Το να είσαι σεφ/μάγειρας είναι μια ανταποδοτική καριέρα και μπορεί επίσης να είναι αρκετά προσοδοφόρα.
Ωστόσο, μερικές φορές οι σεφ, όπως όλοι οι άλλοι, φτάνουν σε ορισμένα σημεία της ζωής τους όπου αισθάνονται ότι είναι ώρα για μια αλλαγή. Αυτό μπορεί να συμβεί σε αρχιμάγειρες, βοηθούς σεφ, μάγειρες γραμμής, σου σεφ, μάγειρες προετοιμασίας ή ακόμα και μάγειρες μικρής παραγγελίας.

Στην πραγματικότητα, μια ξαφνική επιθυμία να αλλάξουμε καριέρα αφού κάνουμε κάτι για αρκετά χρόνια μπορεί να συμβεί σχεδόν σε οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από το τρέχον επάγγελμά του.

Ευτυχώς, οι σεφ/μάγειροι έχουν μυριάδες δεξιότητες που μεταβαίνουν καλά σε άλλους τομείς ενδιαφέροντος και σε άλλα μονοπάτια σταδιοδρομίας.
Είτε οι σεφ/μάγειροι πρέπει να αλλάξουν δουλειά για λόγους υγείας, νέες οικογενειακές υποχρεώσεις, μια επικείμενη μετακόμιση ή κάτι άλλο, υπάρχουν πολλές επιλογές σταδιοδρομίας στη διάθεσή τους. Εάν ενδιαφέρεστε να αλλάξετε καριέρα από τη μαγειρική διαβάστε παρακάτω.
Ίσως σε αυτό το άρθρο να ανακαλύψετε την διέξοδο που ψάχνετε ή να σας εμπνεύσει για να βρείτε την ατομική σας διέξοδο.

1. Catering

Εάν εξακολουθείτε να απολαμβάνετε να εργάζεστε γύρω από το φαγητό, αλλά θέλετε να ξεφύγετε από τη φασαρία των κουζινών εστιατορίων, ίσως σκεφτείτε να ανοίξετε μια επιχείρηση catering. Οι υπεύθυνοι εστίασης και οι σεφ χρειάζονται πολλές από τις ίδιες δεξιότητες, αλλά το catering. Με μια επιχείρηση catering, μπορείτε να διαλέξετε και να επιλέξετε τις δουλειές σας και να προχωρήσετε με τον δικό σας ρυθμό. Μπορείτε ακόμη και να ορίσετε μεγάλο μέρος της μαγειρικής στους υπαλλήλους σας, μαγειρεύοντας μόνο όταν σας αρέσει.
Αν και δεν θα χρειαστείτε απαραίτητα πτυχίο επιχειρήσεων για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση τροφοδοσίας, θα μπορούσε να βοηθήσει. Εαν θέλετε να συνεχίσετε στον κόσμο της μαγειρικής, αυτή είναι μια σχετικά εύκολη μετάβαση ή τουλάχιστον λίγο πιο εύκολη…

1. Συγγραφέας ή Blogger

Αν και δεν υπάρχουν πολλές δουλειές γραφείου για σεφ, εκτός αν θέλετε να ασχοληθείτε με γραμματειακή ή διοικητική εργασία, το να είστε συγγραφέας τροφίμων είναι αρκετά κοντά. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς θα γίνει καθισμένος σε ένα γραφείο, γράφοντας σε έναν υπολογιστή. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε το δικό σας blog, να κάνετε ανεξάρτητες εργασίες για γνωστές εκδόσεις τροφίμων ή ενδεχομένως να έχετε τη δική σας στήλη σε μια γνωστή έκδοση.
Όσο περισσότερη εκτίμηση αποκτήσατε κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως σεφ, τόσο πιο πιθανό είναι οι άνθρωποι να θέλουν να τους γράφετε στήλες φαγητού. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να μιλήσετε για την τέχνη της μαγειρικής, να μοιραστείτε τις αγαπημένες σας συνταγές με τον κόσμο ή να απαντήσετε σε ερωτήσεις άλλων σχετικά με τη σωστή μαγειρική εθιμοτυπία και τεχνικές.
 έκδοση.

1. Κριτικός-Σύμβουλος εστιατορίου

Ως κριτικός, θα μπορούσατε να επισκεφτείτε εστιατόρια και να καταγράψετε την εμπειρία σε μια στήλη ή ιστολόγιο. Εάν ήσασταν ιδιαίτερα γνωστός ως άτομο με γούστο, αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μια πολύ προσοδοφόρα καριέρα. Γνωρίζετε ήδη για το φαγητό, το πιάτο και το σέρβις, επομένως δεν θα είναι δύσκολο για εσάς να προσδιορίσετε εάν αξίζει να επισκεφθείτε ένα νέο εστιατόριο.
Εάν το να γράφετε για τις εμπειρίες σας δεν είναι μέσα στις ικανότητες – δεξιότητές σας, θα μπορούσατε να προωθήσετε τον εαυτό σας σε εστιατόρια ως σύμβουλος. Η γενική περιγραφή εργασίας θα ήταν η ίδια, μόνο που αντί να μοιραστείτε τις σκέψεις σας με το κοινό, θα τις μοιραστείτε με τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του εστιατορίου για να τους βοηθήσετε να βελτιωθούν.

1. Δάσκαλος μαγειρικής

Ίσως μια από τις πιο συνηθισμένες δουλειές για πρώην μάγειρες είναι ο δάσκαλος μαγειρικής. Το να μπορείς να μαγειρεύεις καλά είναι η κύρια προϋπόθεση για αυτήν την καριέρα και προφανώς ξέρεις ήδη πώς να το κάνεις. Εάν εργαζόσασταν σε μια πολυάσχολη κουζίνα, πιθανότατα έχετε επίσης την υπομονή και τις δεξιότητες των ανθρώπων που απαιτούνται για να εργαστείτε με το κοινό.
Μπορείτε να διδάξετε μαγειρική με τίποτα περισσότερο από ένα απολυτήριο λυκείου και μία πιστοποίηση εκπαίδευσης ενηλίκων. Ωστόσο, εάν θέλετε να διδάξετε μαγειρικές τέχνες ως νόμιμη τάξη σε ένα σχολείο ή κολέγιο, ενδέχεται να υπάρχουν πρόσθετα βήματα που πρέπει να κάνετε, όπως η απόκτηση ενός συγκεκριμένου πτυχίου. Αυτός είναι ένας τρόπος για άτομα σαν εσάς να κρατούν τις δουλειές του σεφ εκτός κουζίνας.

1. Ξεκινήστε μία φιλανθρωπική κουζίνα

Εάν δεν ενδιαφέρεστε πραγματικά να αλλάξετε καριέρα από τη μαγειρική, αλλά θέλετε να εστιάσετε σε διαφορετική κατεύθυνση, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ανοίξετε μια επιχείρηση κοινωνικής ευθύνης και να προσφέρετε γεύματα και τροφή σε ιδρύματα και ανθρώπους που στερούνται. Υπάρχουν επιδοτήσεις για τέτοιες εταιρίες και θα μπορείτε να δέχεστε και χορηγίες έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε το κατάλληλο εισόδημα. Αυτό θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που αγαπάτε, ενώ παράλληλα θα ανταποδίδετε την κοινότητά σας και θα κάνετε τη διαφορά στις ζωές πολλών.
Δεν απαιτείται συγκεκριμένο πτυχίο πανεπιστημίου για να ανοίξετε μία τέτοια κουζίνα, αλλά θα πρέπει να πληρείτε αρκετές επιχειρηματικές/νομικές/υγειονομικές απαιτήσεις και θα χρειαστείτε εμπειρία στη σύνταξη προτάσεων επιχορήγησης, εκτός εάν προσλάβετε κάποιον να κάνει αυτό το μέρος για εσάς. Αν και αυτή η δουλειά μπορεί να μην πληρώνει τόσο πολύ όσο η καριέρα σου ως αρχιμάγειρας, είναι σίγουρα ικανοποιητική.

1. Food Styling

Το να γίνετε στυλίστας φαγητού είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές και δημιουργικές δουλειές για τους μάγειρες. Η πραγματική ποσότητα μαγειρέματος δεν είναι μεγάλη. Αντίθετα, θα αφιερώσετε λίγο χρόνο μαγειρεύοντας και πολύ χρόνο για να διακοσμήσετε, να τακτοποιήσετε, και να φωτογραφίσετε όμορφα έργα τέχνης. Υπάρχει τεράστια ανάγκη για στυλίστες τροφίμων σε διαδικτυακές και φυσικές εκδόσεις, τηλεόραση και ταινίες, διαφημίσεις και πολλά άλλα. Αν και δεν απαιτείται, ένα πτυχίο μαγειρικής τέχνης θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από άλλους υποψήφιους. Θα χρειαστείτε εξαιρετικές δεξιότητες αισθητικής και παρουσίασης.
Εάν κάποια από τις παραπάνω διεξόδους σε εξιτάρει και θέλεις να την συζητήσεις μαζί μου, θα είμαι στην διάθεσή σου.
Η επαγγελματική μου εξειδίκευση είναι να εφευρίσκω και να πραγματοποιώ ιδέες και θα χαρώ να βοηθήσω.
Εάν κάποια από τις παραπάνω διεξόδους σε εξιτάρει και θέλεις να την συζητήσεις μαζί μου, θα είμαι στην διάθεσή σου.
Η επαγγελματική μου εξειδίκευση είναι να εφευρίσκω και να πραγματοποιώ ιδέες και θα χαρώ να βοηθήσω.
Κάλεσε στο 0030 6946 741 295 (Ιωάννα Σταβάρα).
Στείλε μήνυμα στο  [email protected]

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

\Learnworlds\Codeneurons\Pages\ZoneRenderers\CourseCards
Created with