Ιωάννα Σταβάρα

δημιουργός και εφαρμοστής ιδεών - ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ 
Write your awesome label here.

Γιατί αποφάσισα να δημιουργήσω την SKILLS IN RESTAURANTING

Οι καλύτερες ιδέες έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις. Σε μία συνηθισμένη συζήτηση με τον εαυτό μου, για το μέλλον της εστίασης, της μαγειρικής και της γαστρονομίας γενικότερα, κατέληξα σε ένα δικό μου συμπέρασμα με το οποίο άλλοι θα συμφωνήσουν και άλλοι θα διαφωνήσουν.
Αλλά από τη στιγμή που αυτό το συμπέρασμα τυπώθηκε στο μυαλό μου, μου ήταν αδύνατον να ησυχάσω και να το ξεχάσω.
 Ποιο ήταν το συμπέρασμα; Το μέλλον του χώρου μας για μένα, βρίσκεται στην απόδειξη της γνώσης. Στο άμεσο μέλλον δεν θα φτάνει απλά να τυπώνεις ένα πιάτο στο μενού. Το κοινό θα το κερδίσει εκείνος που δεν το υποτιμά, εκείνος που μπορεί να εξηγήσει ότι τα υλικά που διάλεξε για τη συνταγή του, έχουνε κάτι να προσφέρουν στον οργανισμό του. Ο μάγειρας θα οφείλει να είναι εις θέσιν να επιχειρηματολογήσει στους συνεργάτες του για τις γευστικές και μαγειρικές του επιλογές. Πιστεύω ακόμη ότι ακόμη και η φήμη θα βασίζεται επάνω στις γνώσεις και μάλιστα στις εξειδικευμένες γνώσεις του κάθε μάγειρα, αλλά και κάθε εστιατορίου ή ξενοδοχείου. 

Οπότε το ζητούμενο είναι η γνώση και η επιχειρηματολογία. 
Ο μόνος τρόπος για να εκπληρώσουμε αυτή την ανάγκη της εποχής είναι να μάθουμε, αλλά το κυριότερο να "ξαναμάθουμε" για τα υλικά, για τις τεχνικές, για τη γη, για την καταγωγή κτλ, των υλικών που χρησιμοποιούμε. 
 Το εστιατόριο, ο μάγειρας και ο σεφ που θα είναι εις θέσιν να υποστηρίξουν με βαθιά γνώση τη δουλειά τους, θα ξεχωρίσουν. 
Έτσι επέλεξα ότι η επόμενη επιχειρηματική μου κίνηση θα ήτανε ωφέλιμο για μένα και χρήσιμο για το κοινό, να αφορά στην εκπαίδευση των επαγγελματιών του χώρου και τη δική μου φυσικά. 
Έτσι έφτασα στην πραγματοποίηση της SKILLS IN RESTAURANTING. Την αγαπώ, τη σέβομαι και έχω μεγάλα σχέδια για αυτή τη διαδικτυακή σχολή. Εργάζομαι για αυτή με τη λαχτάρα του επαγγελματία που θέλει να μαθαίνει συνέχεια. 
Εύχομαι αυτό το ταξίδι να είναι μακρύ, βαθύ και ωφέλιμο για όλες τις πλευρές.  
ΑΠΟΨΗ

Άκουσε την άποψή μου για την νέα Ελληνική κουζίνα.

Write your awesome label here.

Επικοινωνήστε μαζί μου.

ΟΝΟΜΑ/First Name
ΕΠΩΝΥΜΟ/Last Name
E-mail address
ΜΗΝΥΜΑ/Note
Thank you!
Created with