ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ tritordeum ; 
Είναι ένα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ που ήρθε για να μείνει. Είναι το αποτέλεσμα μιας φυσικής διασταύρωσης – μιας παραδοσιακής πρακτικής που εφαρμόζεται από την αρχή της γεωργίας. Δεν είναι ΓΤΟ (GMO). Είναι καταχωρημένο ως νέο καλλιεργούμενο είδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η φιλοσοφία του Tritordeum βασίζεται στον σεβασμό των αρχών της βιώσιμης γεωργίας.
Video interactions, note-taking, interactive ebooks, self-assessment, certificates, and much more.
Write your awesome label here.

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Είναι απόγονος ενός σκληρού σιταριού και ενός κριθαριού από τη Χιλή και την Αργεντινή. Το ιδιαίτερο όνομα του προέρχεται από τη συγχώνευση του λατινικού ονόματος του πατέρα του (Triticum) και της μητέρας του (Hordeum).
Είναι το αποτέλεσμα μιας φυσικής διασταύρωσης – μιας παραδοσιακής πρακτικής που εφαρμόζεται από την αρχή της γεωργίας. Δεν είναι ΓΤΟ (GMO). Είναι καταχωρημένο ως νέο καλλιεργούμενο είδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Φτιαγμένο από 100% Αγιωργίτικο σταφύλι, το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ έχει καθαρό, βαθυκόκκινο χρώμα, χαρακτηριστικό μιας από τις πιο σπουδαιότερες ελληνικές ερυθρές ποικιλίες. Έχει βελούδινη, απαλά στρόγγυλη γεύση, με φρουτώδη αρώματα και μακρά επίγευση στον ουρανίσκο. Το μπουκέτο των αρωμάτων του έχει πινελιές πιπεριών και ξηρών καρπών, που αναμειγνύονται τέλεια με το κύριο άρωμα του Αγιωργίτικου, φράουλας και βατόμουρου.
Σερβίρεται στους 16°-18°C συνοδεύοντας άψογα κόκκινα κρέατα και φαγητά κατσαρόλας. Το κρασί αυτό είναι ιδανικό για μακρόχρονη παλαίωση και ως τέτοιο, θεωρείται ξεχωριστό και ελκυστικό προς όσους εκτιμούν την ποιότητα. Αποτελεί το τέλειο δώρο για συγγενείς, στενούς φίλους και συνεργάτες.

ΙΝΧΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Από το 2003, το οινοποιείο παράγει ανάλογα με την σοδειά, ένα νέο προϊόν που ονομάζεται ΛΥΣΙΜΕΛΗΣ. Πρόκειται για έναν ερυθρό, γλυκύ οίνο αποκλειστικά φτιαγμένο από Αγιωργίτικο σταφύλι.
Υπό συνεχή παρακολούθηση, τα σταφύλια αφήνονται να ωριμάσουν πλήρως επάνω στα αμπέλια, αποκτώντας έτσι την υψηλότερη δυνατή συγκέντρωση σακχάρων. Μετά την συγκομιδή τους υπόκεινται σε κλασική ερυθρά οινοποίηση η οποία σταματά στους 15%Vol., αφήνοντας ένα μεγάλο ποσοστό μη ζυμωμένων σακχάρων. Τέλος, το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Ο ΛΥΣΙΜΕΛΗΣ παράγεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Προσφέρεται ως απεριτίφ, ελαφρώς παγωμένο, αλλά μπορεί να συνοδεύσει και το επιδόρπιο σε θερμοκρασία δωματίου.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Από τη στιγμή που ο καρπός μετατραπεί σε αλεύρι, αρχίζει η μαγεία.
Το Tritordeum είναι ένα καινοτόμο δημητριακό που σας επιτρέπει να δημιουργείτε όλα τα είδη ψωμιών, γλυκών, ζαχαρωδών και άλλων ψημένων προϊόντων.
Πολλοί τεχνίτες αρτοποιίας έχουν ήδη εισαγάγει το Tritordeum στην γκάμα τους σε υγιεινά προϊόντα. Είναι ο τέλειος σύμμαχος για όσους αναζητούν υγιεινά και βιώσιμα είδη αρτοποιίας.έλος, το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. 

ΥΓΕΙΑ

Κάθε μέρα συνειδητοποιούμε όλο και πιο πολύ πως είμαστε αυτό που τρώμε.
Το Tritordeum είναι ένα υγιές δημητριακό για τη Μεσογειακή διατροφή μας.
Το Tritordeum έχει περισσότερες φυτικές ίνες, λουτεΐνη και ολεϊκό οξύ από το μαλακό σιτάρι. Ιδανικό για τα μάτια, την εντερική και την καρδιαγγειακή υγεία. Η γλουτένη του είναι πιο εύπεπτη και δεν δημιουργεί την αίσθηση φουσκώματος, αλλά δεν είναι κατάλληλη για τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

Το Tritordeum προσφέρει μια μοναδική εμπειρία των αισθήσεων.
Το άρωμά του είναι ευχάριστο, η γεύση του είναι γλυκιά με ένα ελαφρύ άγγιγμα ξηρών καρπών και το ελκυστικό χρυσό του χρώμα (χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε λουτεΐνη) καθιστά εύκολη την αναγνώρισή του στο ράφι.
Ζήστε την εμπειρία σας μαζί του!

Το tritordeum

Επιλέχτηκε από την μαγειρική ομάδα της SKILLS IN RESTAURANTING και τον executive chef Δημήτρη Δημητριάδη, στο διαδικτυακό μάθημα με τίτλο: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ 
Σας προτεινουμε

Επισκεφτείτε το website του TRITORDEUM

Στείλτε ένα μήνυμα για να επικοινωνήσετε με τους υπευθύνους του tritordeum.

ΟΝΟΜΑ/First Name
ΕΠΩΝΥΜΟ/Last Name
E-mail address
ΜΗΝΥΜΑ/Note
Thank you!
Created with